Nieuws


Bestuur uw huis met uw stem

Het zal u vast niet ontgaan zijn: digitale assistenten zijn de trend van dit moment. De twee grote spelers zijn op dit moment Amazon met hun assistent Alexa en Google met hun assistent Google Assistent.


Google heeft aangekondigd nog dit jaar de Google Assistent geschikt te maken voor de Nederlandse markt. Dit betekent dat binnen 6 maanden de eerste apparaten met ingebouwde Google Assistent te koop zullen zijn hier in Nederland. Natuurlijk is Domotica Technologies reeds voorbereid op de komst van de Google Assistent zijn we druk aan het testen. Wij kunnen dan ook met trots zeggen dat we nu al oplossingen hebben klaar staan om de Google Assistent te integreren in uw eigen domoticasysteem!


Op dit moment kunt u de Google Assistent nog in niet de Nederlandse taal gebruiken. Wel zijn onder andere Engels en Duits beschikbaar. Vooralsnog is dit een beperking maar voor de mensen die niet kunnen wachten staat Domotica Technologies voor u klaar. U zou morgen al kunnen genieten van het gemak dat spraakgestuurde commando´s met zich mee brengt!


Voorbeelden

Stelt u zich eens voor, u loopt uw woonkamer binnen; "Hé Google, zet de TV aan, dim het licht naar 50% en zet de verwarming naar 21 graden.¨ Uw TV springt aan, uw verlichting gaat naar die ene prettige stand waarbij u volledig kunt ontspannen en de kamer wordt verwarmd naar de temperatuur die u prettig vindt.  Dit alles zonder maar 1 knop aan te raken!


U wilt uw favoriete serie verder kijken? "Hé Google, speel Orange Is The New Black af". Uw TV schakelt automatisch naar uw Chromecast ingang, start Netflix en begint het gevraagde programma af te spelen, precies waar u gebleven was. 


U luistert liever muziek? "Hé Google, speel muziek van de Beatles" en de Beatles beginnen te spelen. 


Dit zijn functies welke onder normale omstandigheden de Google Assistent zelf al kan zonder veel extra programmeerwerk. Wij kunnen de Google Assistent echter ook geschikt maken voor commincatie met uw zonwering, uw jacuzzi of welk apparaat u dan ook aangesloten heeft op uw domoticasysteem.